Åbyen III - bygh.konkurrence

Bygherre:

Grenaa Andelsboligforening 

År:

dec. 2021

Arealer:

Grundareal ca 2.000 kvm
30 almene boliger
ca 2.810 kvm

Anlægssum:

58 mill.kr incl moms (BO)

Adresse:

Grenaa, Åbyen – Storparcel 

KONKURRENCEFORSLAG:

​Bebyggelsen bestående af en boligblok i 5 etager med to indeliggende elevator / trappetårne.

BYGNINGSPRINCIPPER & FACADER

Bebyggelsen er konstrueret over et princip med seks ‘kasser’ eller bærende rammer i forskellige dybder og højder. Rammerne danner de ydre begrænsninger som en vertikal ‘skal’ omkring de enkelte boliger.

De hvide rammer giver en naturlig og markant inddeling af facaderne - og med forskydning i forhold til hinanden dannes samtidig variation i facadeforløbet.

Facaderne er tilbagetrukne og bearbejdes med større eller mindre glasarealer samt let beklædning – træ og/eller pladebeklædning. Trappetårnene bearbejdes fra terræn med robuste materialer som beton og skifer.

På sydfacaden - mod åen - udspændes altaner mellem rammernes sider og skaber store, private udearealer for ALLE boliger.

Altanernes dybde vil om sommeren med høj sol virke som solafskærmning og hindrer overophedning i boligerne.

BOLIGPLANER

TILGÆNGELIGHED / HANDICAP-VENLIGE BOLIGER

Lejlighederne er indrettet med fokus på ‘tilgængelighed’ (55+ samt handicapvenlighed) hvorfor ALLE boliger er inderettet med vende-radier på 1,5m i entré, badeværelse, køkken og som minimum i ét værelse samt på alle altaner.

LYSE OG RUMMELIGE BOLIGER

Alle boliger er velbelyste. Generelt går vinduespartier til gulv for at sikre optimale lysforhold. Alle lejligheder vil således tage sig ud som rumlige, med nordiske kvaliteter – lyse og venlige - med materialer, der sikrer lang levetid.

De store altaner bearbejdes i venlige og varme materialer og vil opfattes som et ekstra privat udeareal i direkte forbindelse med de primære opholdsrum.

Archus arkitektfirma aps

V/ AARHUS AIRPORT​​ • NY LUFTHAVNSVEJ 21 • 8560 KOLIND • TLF 86 36 39 11MAIL@NEW-WORLD.DK